Ζυμώσαμε την Μάνη και την απλώνουμε στο τραπέζι σας,
Δίπλες
Για τον γάμο

Οι Χειροποίητες δίπλες μας
φτιαγμένες με αυγά, μέλι, ελαιόλαδο και καρύδι, και με την συνταγή της γιαγιάς
είναι το καλύτερο γλύκισμα στην χαρά του παιδιού σας,  για τον γάμο,
την βάπτιση ή για οποιαδήποτε
άλλη εκδήλωση σας.

Περισσότερα...
Λαλλάγι
Για την διατροφή

Το λαλάγγι αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής από τα βάθη των αιώνων.
Το Μανιάτικο Εργαστήρι γνώστης και λάτρης της παράδοσης, εχει διατηρήσει την αρχική συνταγή για το λαλάγγι και την απολύτως χειροποίητη παραγωγή.

Περισσότερα..
Λαλαγγομπουκίτσες
Για την διατροφή

Μανιάτικες λαλάγγομπουκίτσες
φτιαγμένες με αγνά υλικά και με τον παραδσιακό τρόπο της γιαγιάς
εδώ και 80 χρόνια.
Μοναδική γεύση με αγνά και σπιτικά υλικά, και με την ίδια γεύση που έχει
το μανιάτικο λαλλάγγι.

Περισσότερα
Από την τηλεοπτική εκπομπή "ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ" με τον Παράσχο Αξιώτη

Δείτε όλη την Εκπομπή εδώ
Το ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ συμμετέχει ενεργά στις εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων
ανά την Ελλάδα κ το εξωτερικό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό μας πολλές διακρίσεις και βραβεία
για την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.


Περισσότερα
"Γευσιγνωσία

Συμμετέχουμε σε όλους τους διαγωνισμούς και εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό,
και έχουμε στο ενεργητικό μας πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις.

Περισσότερα
Εκθέσεις

Το Μεσσηνιακό εργαστήρι
είναι παρών
σε όλες τις εκθέσεις που αφορούν τοπικά και αναγνωρισμένα παραδοσιακά προιόντα.

Περισσότερα
Παρουσίαση

Το Μεσσηνιακό εργαστήρι συμβάλλει στην προώθηση των παραδοσιακών και αυθεντικών προιόντων μέσα από συνεχείς παρουσιάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό

Περισσότερα
Οι δίπλες είναι το παραδοσιακό γλυκό της Μεσσηνιακής Μάνης.
Τα παλιά χρόνια, συνηθιζόταν να φτιάχνουν δίπλες οι γυναίκες στα σπίτια την πρωτοχρονιά για να δεχτούν με μέλι τον νέο χρόνο. Σιγά- σιγά, άρχισε να φτιάχνεται σε όλο και περισσότερες γιορτές, με αποκορύφωση την Υπαπαντή της Παναγίας , το Πάσχα και τον δεκαπενταύγουστο. Έχουν πάρει το όνομα τους από τις δίπλες (τύλιγμα) που κάνουμε στη ζύμη την ώρα που τηγανίζεται, ώστε να πάρουν αυτό το σχήμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά οι δίπλες συνδέθηκαν με τους αρραβώνες και τους γάμους, καθώς όταν τύλιγαν τις δίπλες, τραγουδούσαν τραγούδια με τα ονόματα των μελλόνυμφων , ώστε να «τυλιχθεί» το ζευγάρι και να μείνει πάντα ενωμένο.
Στις μέρες μας, οι δίπλες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μεσσηνιακής παράδοσης. Δεν υπάρχει αρραβώνας, γάμος , βάφτιση, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κοινωνική , θρησκευτική η και επαγγελματική ακόμα περίσταση, που να μην συνοδεύεται από δίπλες, έτσι , για το καλό, όπως λέμε στον τόπο μας...
Φτιαγμένες με αυγά, μέλι, ελαιόλαδο και καρύδι, αποτελεί ένα γλύκισμα στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Παρόλο που είναι ένα γλυκό «φασαριόζικο» στην παρασκευή του, το ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
επιμένει στην απόλυτα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ παραγωγή του.
Το λαλάγγι αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής από τα βάθη των αιώνων.
Η προέλευση του βρίσκεται κρυμμένη σε μακρινές εποχές, τότε που ο Λελεγας στευθηκε πρώτος βασιλιάς της Σπάρτης. Συμφώνα με τον Παυσανία, ο Λελεγας ήταν ο πρώτος αυτόχθων βασιλιάς της Λακωνίας, που έδωσε το όνομα του στη χώρα ,Λελεγια, και ονόμασε τους κατοίκους Λέλεγες. Ο ένας από τους γιους του Λελεγα, ο Μύλης, ήταν αυτός που επινόησε τον μύλο και έτσι ξεκίνησε στην Ελλάδα το άλεσμα του αλευριού. Ο βασιλιάς Λελεγας συνδύασε το αλεσμένο αλεύρι με το ελαιόλαδο της Μάνης και έτσι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το λαλάγγι. Συμφώνα με γραπτές μαρτυρίες από αρχαία κείμενα που έχουν ανακαλυφθεί, το λαλάγγι, το οποίο ονόμασε έτσι ο βασιλιάς Λελεγας, ήταν βασική τροφή τόσο των Λελέγων (σπαρτιατών) πολεμιστών, όσο και των απλών αγροτών. Καθώς τα συστατικά του είναι το αλεύρι και το ελαιόλαδο, λίγα μόνο λαλάγγια ήταν αρκετά για να δώσουν δύναμη και ενέργεια για τις μάχες αλλά και για τις σκληρές δουλειές των χωραφιών.
Το ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, γνώστης και λάτρης της παράδοσης, εχει διατηρήσει την αρχική συνταγή για το λαλάγγι και την απολύτως χειροποίητη παραγωγή του.
Τα τελευταία χρόνια, μέσω των εκθέσεων τροφίμων στις οποίες συμμετέχουμε, έχουμε καταστήσει το λαλάγγι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και πολλά σημεία του εξωτερικού.μας...

"Re-Views

Μανιάτικες Δίπλες με αγνά υλικά

Οι δίπλες είναι το παραδοσιακό γλυκό της μεσσηνιακής Μάνης.
Φτιαγμένες με αυγά, μέλι, ελαιόλαδο και καρύδι, αποτελεί ένα γλύκισμα στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Δεν υπάρχει αρραβώνας, γάμος , βάφτιση, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κοινωνική , θρησκευτική η και επαγγελματική ακόμα περίσταση, που να μην συνοδεύεται από δίπλες, έτσι , για το καλό, όπως λέμε στον τόπο μας...

Δίπλες για όλες τις Εκδηλώσεις

 

Μανιάτικο λαλάγγι

Το ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, γνώστης και λάτρης της παράδοσης, εχει διατηρήσει την αρχική συνταγή για το λαλάγγι και την απολύτως χειροποίητη παραγωγή του.
Back
Next

"Παραγγελίες

τηλ 6979380203 κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, 6975558041 κ. Ξανθίππη Βεργοπούλου

''Αναλαμβάνουμε την διανομή των Προιόντων μας σε όλη την Ελλάδα

"Πώληση Χονδρική & Λιανική

"Σημεία Πώλησης

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα τα στοιχεία και την Περιοχή/Πόλη που ενδιαφέρεστε και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας
ώστε να σας ενημερώσουμε για τα πλησιέστερα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Τηλ. 6979380203 κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, 6975558041 κ. Ξανθίππη Βεργοπούλου

Τηλ. Επικοινωνίας
6979380203 κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, 6975558041 κ. Ξανθίππη Βεργοπούλου

 

"Επικοινωνία μαζί μας

Συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σας και το ερώτημά σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Τηλ. 6979380203 κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, 6975558041 κ. Ξανθίππη Βεργοπούλου

Τηλ. Επικοινωνίας
6979380203 κ. Ηλίας Γιαννακόπουλος, 6975558041 κ. Ξανθίππη Βεργοπούλου

77535 Επισκέψεις
Copyright (c) 2018 ΠΟΥΛΕΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Powered by HTML5, CSS & jQuery

IPG Co. Greece